Logo

Συνελήφθησαν τρία άτομα που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου



 
 

Για εκβιασμό σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας ακόμη 60χρονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο αδερφός του κατήγγειλαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μην δυσφημήσουν τον πρώτο, δημοσιοποιώντας καταγεγραμμένο σε βίντεο υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία την Παρασκευή προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου Έλληνα, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους άλλους συλληφθέντες.

Από τη Αστυνομία κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και USB) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά