Logo

Πάτρα: «Πόλεμος» μεταξύ σχολείων με πέτρες και νεράτζια - Τρεις μαθητές με χειροπέδες και ένας τραυματίας [φωτο]



 
 

Φαινόμενα χουλιγκανισμού μαθητών στο πλαίσιο μιας... πολεμικής ατμόσφαιρας μεταξύ σχολείων της Πατρας, κατά την οποία εκτοξεύθηκαν πέτρες και νεράτζια, κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις μαθητών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ ένας μαθητής κατέληξε  στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πέτρα. 

Για το περιστατικό το flamis.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής: 

Tο 12ο Λύκειο της Πάτρας είναι ανάστατο για δεύτερη μέρα. Γονείς μετέβησαν το πρωί στο σχολείο και φυσικά κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν… τα επεισόδια και ο «πετρο-νερατζοπόλεμος» με τους μαθητές του 1ου και 7ου ΕΠΑΛ. Οι κόντρες μεταξύ των μαθητών των σχολείων έχουν ξεκινήσει από πέρυσι! Το 2020 στην διάρκεια μιας κατάληψης, μαθητές των ΕΠΑΛ είχαν πετάξει αυγά στο προαύλιο του 12ου Λυκείου. Πληροφορίες μέσα από την σχολική κοινότητα αναφέρουν πως η «κόιντρα» μεγάλωσε μετά από έναν πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχασαν, τα πνεύματα οξύνθηκαν και κάποιοι έλεγαν πως αποφασίστηκε να μαζέψουν νεράντζια σε μαύρες σακούλες και να τα πετάξουν στο 12ο Λύκειο. Η Αστυνομία έφθασε με καθυστέρηση στο σημείο, ωστόσο έγιναν 3 συλλήψεις μαθητών οι οποίοι ταυητοποιήθηκαν! Αλλωστε ο σοβαρός τραυματισμός μαθητή στο κεφάλι δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει αντίδραση από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος και δυο 15χρονοι ανήλικοι, διότι ενεργώντας από κοινού με ομάδα (30) περίπου ατόμων μετέβησαν έξω από σχολείο και  σε ώρα διαλείμματος, εκτόξευσαν προς τους μαθητές πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα μια από τις πέτρες να πλήξει 17χρονο μαθητή στο κεφάλι. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι συλληφθέντες ανήλικοι μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν  παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών»!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά