Logo

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - 38 συλλήψεις σε τρεις πόλεις



 
 

Για «άλλο ένα καίριο χτύπημα» στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας πως οι εμπεριστατωμένες έρευνές της, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις πόλεις της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά 38 μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για 36 Έλληνες (30 άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης και έξι γυναίκες) και δύο (2) αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2021 εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, με σκοπό την πώληση ναρκωτικών.

Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ποσότητες τις οποίες προμηθεύονταν από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η δράση δύο εκ των συλληφθέντων και στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 115 άτομα. Εκτιμάται ότι διακίνησε συνολικά 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κι αποκόμισε περίπου 190.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις κατοικίες των δραστών, σε οχήματα και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κιλό και 608,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 502 ναρκωτικά χάπια, 342 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 10 ml χασισέλαιο, 45 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, τρία μαχαίρια, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 22 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, 9.210 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2021 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά