Logo

Grooming: Εντοπίστηκε δράστης διαδικτυακής αποπλάνησης ανήλικης - Ο ρόλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας [βίντεο]



 
 

Άνδρας προσέγγισε ανήλικη με τη μέθοδο του  αποκαλούμενου grooming, δηλαδή της αποπλάνησης μέσω ίντερνετ και απέσπασε από τον υπολογιστή της φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο.

Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε πως χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης την προσέγγισε συναισθηματικά με τη μέθοδο της διαδικτυακής αποπλάνησης «grooming» και απέσπασε φωτογραφίες και βίντεο σε προσωπικές της στιγμές, ενώ παράλληλα, επιχείρησε να τη συναντήσει από κοντά.

Στο πλαίσιο της έρευνας τια τον εντοπισμό του δράστη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ΄προώθησε τις διαδικασίες για την έκδοση σχετικών βουλευμάτων για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και βρέθηκε το άτομο που εμπλέκονταν καθώς και ο τόπος κατοικίας του.

H δικογραφία για τον κατηγορούμενο υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή,

Tο διαδικτυακό «grooming» ή αλλιώς η «αποπλάνηση» µέσω διαδικτύου συµβαίνει όταν ένας ενήλικας έρχεται σε επαφή µέσω του διαδικτύου µε ένα παιδί ή έφηβο προκειµένου να το συναντήσει από κοντά και να το εκµεταλλευτεί µε πολύ άσχηµο τρόπο. Πρόκειται για ένα έγκλημα  που τιµωρείται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μπορεί να συµβεί σε όλους τους ιστοχώρους που είναι πολύ δηµοφιλείς στους εφήβους και στα παιδιά όπως στα διαδικτυακά παιχνίδια, στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. facebook, stardoll), στα δωµάτια συνοµιλίας (chat rooms) κ.λπ.

Μάλιστα, κάποιοι  διαδικτυακοί groomers µπορεί να προσποιούνται ότι είναι συνοµίληκοι µε τα παιδιά (π.χ. βάζοντας ψεύτικη φωτογραφία προφίλ και δηλώνοντας ψευδή ηλικία).

Επίσης, οι διαδικτυακοί groomers συνήθως έχουν γνώσεις στο να χειρίζονται ψυχολογικά και συναισθηµατικά τους εφήβους (π.χ. γνωρίζουν την εφηβική γλώσσα και τον εφηβικό τρόπο σκέψης) και γι’ αυτό µπορεί να χρησιµοποιούν διάφορες τεχνικές προκειµένου να αποκτήσουν αρχικά την εµπιστοσύνη του εφήβου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά