Logo

Απαγωγή επιχειρηματία: Οι διαπραγματεύσεις με τους δράστες και η «απόδειξη ζωής» [βίντεο]



 
 

Οι δράστες της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση είναι τέσσερις ή πέντε. Δεν είναι επαγγελματίες, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συνδέονται με πρόσωπα που γνωρίζει το θύμα μέσα από τις επαγγελματικές και οικονομικές διασυνδέσεις του.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις  αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής που διεξάγουν την έρευνα για την υπόθεση της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία η  οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς φέρονται να ζητούν λύτρα από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση και για να αποδείξουν ότι είναι ζωντανός έστειλαν μία κρυπτογραφημένη φωτογραφία στην οποία φαίνεται να είναι δεμένος χειροπόδαρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε στο Mega, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς προκειμένου τα 2 εκατομμύρια που αρχικά ζήτησαν ως λύτρα να πέσουν κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 «Tiger kidnapping»

Οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής κάνουν λόγο για μια απαγωγή τύπου «tiger kidnapping», ή αλλιώς απαγωγή της «τίγρης» στα ελληνικά, που σημαίνει απαγωγή κάποιων ωρών με λύτρα τα οποία είναι συγκριτικά λίγα σε σχέση με άλλες απαγωγές. Πρόκειται για μία τακτική την οποία έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες φορές στο παρελθόν

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την αρπαγή του επιχειρηματία και βρέθηκαν καμένα στα Σπάτα, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα και μάλιστα, το ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του επιχειρηματία, όχι όμως, το αυτοκίνητό του, με το οποίο επέστρεφε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του στο Ντράφι.

Οφειλές 

Από όσα υποστήριξε η γυναίκα  με την οποία ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της απαγωγής, προκύπτει ότι ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει.

Από την ψυχραιμία που φέρεται να έδειχνε ο 40χρονος οι αρχές συμπεραίνουν ότι τα λύτρα δεν αποκλείεται να αντιστοιχούν  σε οφειλές του επιχειρηματία σε ανθρώπους που γνώριζε. Έτσι, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οποιαδήποτε πληροφορία για τυχόν απειλές που ίσως δεχόταν ο 40χρονος, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τους απαγωγείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά