Logo

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση νέας κατάληψης στο ΑΠΘ - 15 συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Στη σύλληψη 15 ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά  διάρκεια  επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης για τη «διάλυση» νέας κατάληψης σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτήριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση η οποία έβαλε  τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Η ΕΛ,ΑΣ για αυτή τη νέα επιχείρηση  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα (12-01-2022) σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την (10-01-2022).

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα.

Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ξύλινα κοντάρια,

• (2) μοτορόλες

• Πλήθος τούβλων – πετρών και τρείς (3) πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Όπως σημειώνει το grtimes.gr,  μετά την  ολοκλήρωση της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ΜΑΤ, επικρατεί ηρεμία στους χώρους του ιδρύματος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί άλλα άτομα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά