Logo

Θεσσαλονίκη: Έξι νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη



 
 

Σε έξι νέες συλλήψεις νεαρών (τρεις Έλληνες κι ένας αλβανικής καταγωγής) που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησε, το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες είναι 20-23 ετών και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αναζητούνται ακόμη 6 άτομα μεταξύ των οποίων και ο 23χρονος που διέφυγε στην Αλβανία λκίγο μετά το έγκλημα.

Μετά τις νέες συλλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να μπει τέλος στην παράλογη βία

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Εντωμεταξύ, ο 23χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της επίθεσης, αλλά αρνείται ότι αυτός σκότωσε τον Άλκη, και χτύπησε τους δύο άλλους φίλους του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου, Θ. Σιμόπουλος, έκανε για την υπόθεση την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά