Logo

Βόλος: Συλλήψεις για παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικά



 
 

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, κατηγορούμενοι - κατά περίπτωση - για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για την περίπου προ διμήνου εκμίσθωση διώροφης μονοκατοικίας σε περιοχή του δήμου Βόλου από δύο από τους συλληφθέντες, άνδρα και γυναίκα, αστυνομικοί διενήργησαν χθες το πρωί έρευνα στην οικία, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μετατρέψει οι δύο δράστες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που τους βοηθούσαν, έχοντας αναλάβει τη χορήγηση ναρκωτικών χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή σε οκτώ «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης 343 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και τρία πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας, τρία μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών μερικώς συμπληρωμένα, 60 ναρκωτικά χάπια, συνταγή χορήγησης ναρκωτικών, χάρτινη κάρτα και βεβαίωση για δικαστήριο, δύο κινητά τηλέφωνα και 100 ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2022 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά