Logo

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες Αφγανών - Οι εκβιασμοί και οι δολοφονίες



 
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνέλαβαν 9 Αφγανούς ως μέλη δύο συμμοριών που διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιάσεις σε βάρος ομοεθνών τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων αλλά καοι ακόμη 10 ομοεθνών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλλήψεις έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στη Κυψέλη και σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο συμμορίες εμπλέκονται συνολικά σε δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και τρεις περιπτώσεις εκβίασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας και την εδραίωσή τους στην εκβίαση καταστηματαρχών, αποσπώντας τους χρήματα.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά