Logo

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο διεθνώς διωκόμενοι 30χρονοι για διακίνηση ναρκωτικών



 
 

Δύο διεθνώς διωκόμενοι σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά άγγραφα από τις αρχές της Σουηδίας και της Γερμανίας για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών  συνελήφθησαν στη Θεσσαλονικη από τις διωκτικές αρχές. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα δύο διεθνώς διωκόμενα άτομα συνελήφθησαν από ειδικές  ομάδες Έρευνας του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιστάμενες έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις,στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών Υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα :

  • Στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών αστυνομικών της επιληφθείσας Υπηρεσίας – εκπροσώπων του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων» με Σουηδούς αστυνομικούς – εκπροσώπους του ίδιου Δικτύου και μέσω του Γραφείου SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, εντοπίστηκαν τα ίχνη 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (20-05-2022) στο κέντρο της πόλης δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των Σουηδικών Αρχών.

Το ένταλμα σύλληψης αφορά σε εμπορία ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διοχέτευε στη Σουηδία ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα σε τουλάχιστον μία περίπτωση κατά το 2021 όπου διακινήθηκε ποσότητα 20 κιλών ινδικής κάνναβης.

Από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπόλειμμα τσιγάρου που περιείχε κάνναβη, (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, (1) κινητό τηλέφωνο και (1) αποκωδικοποιητής IPTV .

  • Επίσης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών των Γερμανικών Αστυνομικών Αρχών μέσω του Εθνικού Γραφείου SIRENE , εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω στο πλαίσιο δραστηριοποίησης εγκληματικής οργάνωσης υποκινώντας δύο (2) έτερα μέλη της οργάνωσης κατέβαλε σε αυτά χρηματικό ποσό, με το οποίο οι προαναφερόμενοι αγόρασαν και μετέφεραν (4,5) κιλά μαριχουάνας, (1) κιλό χαπιών ecstasy , (150) γραμμάρια κοκαΐνης και (900) γραμμάρια αμφεταμίνης σε γερμανικό έδαφος όπου και κατελήφθησαν από τις τοπικές Τελωνειακές Αρχές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά