Logo

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 28χρονη που κατηγορείται για παρασκευή-εξαγωγή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT)



 
 

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά από ένταλμα που είχε εκδώσει ο ανακριτής, 28χρονη αλλοδαπή που αναζητούνταν, κατηγορούμενη για εγκατάσταση εργαστηρίου παρασκευής της ναρκωτικής ουσίας διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) και εν συνεχεία συσκευασία και αποστολή της, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται 48χρονος Έλληνας, ενώ από τις 7 Φεβρουαρίου έχει συλληφθεί, στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, 31χρονη Ελληνίδα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε συνεργασία με την H.S.I. (Homeland Security Investigation) της πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών εντοπίστηκε το εργαστήριο παρασκευής της ναρκωτικής αυτής ουσίας.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ).

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στον Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ., 22 φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό συνολικού βάρους 7 κιλών και 668 γραμμαρίων, 80 συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους 3 κιλών και 15 γραμμαρίων, καθώς και 6.600 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά