Logo

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς και έμπαιναν σε σπίτια - Πάνω από 840.000 ευρώ η λεία της σπείρας [φωτο]



 
 

Οκτώ άτομα ηλικίας 21 έως 59 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μετά από ένταλμα εξέδωσε ο ανακριτής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων παριστάνοντας τους τεχνικούς και έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Η λεία της σπείρας η οποία αποτελείτο από 27 μέλη ξεπερνά τις 840.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες, προφασιζόμενοι κάποια βλάβη την οποία υποτίθεται θα επιδιόρθωναν ως δήθεν τεχνικοί ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου ή ανελκυστήρων, πραγματοποίησαν το διάστημα από τον περυσινό Μάιο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στα 27, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι επέλεγαν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους, τους οποίους εντόπιζαν σε λαϊκές αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολούσαν τούς παθόντες κατά την είσοδό στα σπίτια τους κι όταν πετύχαιναν να μπουν σε αυτά, με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες, τους «εγκλώβιζαν» σε συγκεκριμένα δωμάτια ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους, κάτι που πετύχαιναν με την μετακίνηση ηλεκτρικών συσκευών για να εντοπίσουν την δήθεν βλάβη. Εκτός από δικά τους οχήματα (κατασχέθηκαν πέντε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας), φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ακόμη και νοικιασμένα αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικίασης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων 19 μελών της σπείρας, μετά από σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά