Logo

Ορεστιάδα: Πέντε συλλήψεις για 40 κιλά ναρκωτικών



 
 

Πέντε άτομα, τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες, συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Ορεστιάδα Έβρου, κατηγορούμενοι για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα τους δύο αλλοδαπούς δράστες να επιβαίνουν σε φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες μεταφόρτωσαν στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός κι ένας Έλληνας), με τη βοήθεια του ενός εξ αυτών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

20 κιλά και 580 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας MDMA σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή,
6 κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
1 κιλό και 135 γραμμάρια κοκαΐνης και
10 κιλά και 421 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας.

Στη συνέχεια, συνελήφθη σε οικισμό του Έβρου ο δεύτερος Έλληνας δράστης, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συντόνιζε και οργάνωνε την παράνομη δράση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Επιπλέον, για τον έναν αλλοδαπό δράστη εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ελληνικών δικαστικών αρχών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε εισήλθε παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, φορτηγό και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, 3.375 ευρώ, 12 κινητά τηλέφωνα και ένα τάμπλετ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά