Logo

ΕΛ.ΑΣ: ΕΔΕ για τη στάση αστυνομικών στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη [βίντεο+φωτο]



 
 

Διοικητική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τη βία που άσκησαν αστυνομικοί κατά διαδηλωτών στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας για την απόρριψη, από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας της αίτησης αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα τέσσερα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία πραγματοποίησαν διαδοχικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρόπαλα - κοντάρια, πέτρες, μάρμαρα και λοιπά αντικείμενα.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε, αρχικά στο πόδι, ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων τάξης, τον οποίο στη συνέχεια ομάδα ατόμων έριξε στο έδαφος, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα με κλωτσιές σε όλο του το σώμα. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου διαγνώστηκε με κακώσεις κορμού και άκρων.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και υποδομές στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά