Logo

Μεσσήνη: Έριξε χημικό υγρό στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του - Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης [φωτο]



 
 

Ένας 50χρονος άνδρας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, καθώς  τα ξημερώματα της Τετάρτης φέρεται να επιτέθηκε στην 49χρονη, πρώην σύζυγό του με χημικό υγρό, σετηνπεριοχή  Ανάληψη της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 50χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, πλησίασε τη γυναίκα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της, προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει ένα πανί με υγρό στο πρόσωπο. Όταν δεν τα κατάφερε, της πέταξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε υδροχλωρικό οξύ 

Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική καθώς υπέστη σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι ο δράστης της επίθεσης και ισχυρίστηκε ότι το χημικό υγρό που έριξε στο πρόσωπο της γυναίκας είναι υδροχλωρικό οξύ που προμηθεύτηκε από σούπερ μάρκετ.

Κινδυνεύει να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι η 49χρονη

Για την κατάσταση της υγείας της 49χρονης μίλησε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου - τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο δεξί μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος για απώλεια της όρασής της», δήλωσε η κα Αλειφέρη.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι», είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος, η 49χρονη δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ 

Για την υπόθεση και τη σύλληψη του φερόμεου ως δράστη η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

Συνελήφθη βραδινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Μεσσήνης.

Όπως προέκυψε, ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο 50χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 13 Αυγούστου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά