Logo

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 42χρονος για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη - «Προσπάθησα να την φιλήσω» παραδέχτηκε



 
 

Προσπάθησα να την φιλήσω» παραδέχτηκε στους αστυνομικούς  ένας  42χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 14χρονης στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή των Βασιλικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο  δράστης γνώριζε τόσο την ανήλικη όσο και την οικογένειά της, ενώ είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς εργαζόταν περιστασιακά σε εκκλησία της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ThessToday.gr.

Την περασμένη Τετάρτη, η 14χρονη επιβιβάστηκε στο όχημα του 42χρονου, ο οποίος την οδήγησε σε απόκρυφο ρέμα. Εκεί, έκανε κίνηση να την αγκαλιάσει και να την φιλήσει, με την κοπέλα να αντιδρά και να καταγγέλλει κατευθείαν στην οικογένειά της τα όσα συνέβησαν.

Στη συνέχεια, η ανήλικη μαζί με τους γονείς της απευθύνθηκαν στο Τ.Α. Θέρμης και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίκες στην κατάθεσή του, ο 42χρονος ισχυρίστηκε πως «με πήρε τηλέφωνο γιατί αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα» και επιβεβαίωσε την πράξη του, δηλώνοντας ότι: «προσπάθησα να την φιλήσω».

Τις άμεσες ενέργειες της ΕΛΑΣ εξήρε ο Κοινοτάρχης Βασιλικών, Αστέριος Καρακώτας. Ο ίδιος σημείωσε στο ThessToday.gr ότι «πρέπει να μιλάμε όλοι μας, ανεξαρτήτως ηλικίας -πόσο μάλλον τα παιδιά, καθώς δεν ήξερε για το συμβάν ούτε ο διευθυντής του σχολείου. Δεν είχε αντιληφθεί κανείς κάτι. Για αυτόν τον λόγο και για τέτοια θέματα, χρησιμοποιούμε εφαρμογή για την άμεση ενημέρωση του πολίτη με την Κοινότητά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ελεύθερος αφέθηκε ο κατηγορούμενος - Αναβλήθηκε η δίκη

Ο 42χριβις στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η δίκη του αναβλήθηκε  επειδή απουσίαζε η μητέρα της ανήλικης που κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να δικαστεί σήμερα και γι αυτό δέχθηκε να διαβαστεί η ένορκη κατάθεση της καταγγέλλουσας μητέρας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, η ανήλικη - 15,5 ετών σύμφωνα με τη δικογραφία - την κάλεσε στο τηλέφωνο μεταφέροντάς της έντρομη ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον 42χρονο. Όπως φέρεται να της μετέφερε η ανήλικη, εκείνος την προσκάλεσε για καφέ και στη συνέχεια την μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του σε απόμερη περιοχή των Βασιλικών όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Η ανήλικη - κατά την μητέρα της - αρνήθηκε, φώναξε δυνατά και τότε τη γύρισε πίσω στο σημείο της αρχικής τους συνάντησης, προτρέποντάς την όμως να μην μιλήσει σε κανένα. Όπως ανέφερε η μητέρα, τον 42χρονο τον γνωρίζει χρόνια από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και στο σημείο αυτό ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αναβολή της δίκης για κρείσσονες αποδείξεις, για να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η μητέρα.

Η εισαγγελική πρόταση έγινε σεκτή από το δικαστήριο που ανέβαλε τη δίκη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά