Logo

Κολωνός :Κατάθεση-«βόμβα» - Χρήστης του blindchat είχε ενημερώσει τις αρχές μήνες πριν για την 12χρονη [βίντεο]



 
 

Χρήστης της πλατφόρμας  γνωριμιών (blindchat) υποστηρίζει πως είχε συνομιλήσει με την 12χρονη και είχε ενημερώσει την αστυνομία μήνες πριν ότι πρόκειται για ανήλικη. , 

Την ίδια στιγμη έρχονται στο φως νέα στοιχεία που κατδεικνύουν τον βασικό ρόλο στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης του προφυλακισμένου Ηλία Μίχου, ο οποίος αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας.  

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ένας 39χρονος που διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής, και είναι ιδιωτικός υπάλληλος περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 213 που συνομιλούσαν με το προφίλ του μικρού κοριτσιού.

Ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι όταν  ξεκίνησε να συνομιλεί με την 12χρονη στο blindchat αντιλήφθηκε ότι ήταν ανήλικη και αμέσως επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. 

Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς και περιέγραψε όσα του έγραφε η 12χρονη. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε ότι όλα αυτά συνέβησαν αρκετούς μήνες πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι έρευνες φαίνεται ότι καθυστερούν, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα περισσότερα κινητά από τα οποία έγιναν οι συνομιλίες, είναι τα λεγόμενα «πακιστανικά», δηλαδή έχουν εικονικούς ιδιοκτήτες. Σύφωνα με τις ίδιες πηγές κάτι τέτοιο καθιστά δυσχερέστερη και δεν αποκλείεται να αποβούν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των προσώπων που βίασαν την 12χρονη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα πέντε τηλέφωνα τα οποία φαίνονταν να ανήκουν σε γυναίκα κάτοικο των δυτικών προαστείων. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανέφερε ότι τα καρτοτηλέφωνα πιθανότατα ήταν ανάμεσα σε αυτά που της έκλεψαν το 2018 έξω από το Μετρό Ομόνοιας, όταν εργαζόταν σε εταιρεία τηλεφωνίας και όλες οι κάρτες ενεργοποιούνταν στο όνομά της.

Ζητούσε ρουσφέτια από τους αστυνομικούς

Όπως μετέδωσε ο  Alpha, ο Μίχος ζητούσε «χάρες» από αστυνομικούς, ενώ την ίδια ώρα, κάποιοι φαίνεται ότι τον επισκέπτονταν στο μαγαζί του. Ο ίδιος μάλιστα ζητούσε «χάρες» και ρουσφέτια.

Συνομιλία τον Σεπτέμβριο του 2021, με άτομο που έχει αποθηκευμένο στις επαφές του ως Υπασπιστή:

Μίχος: Μήπως είδες κάτι για την κλήση;

Υπασπιστής: Δεν ξέρω κανέναν εκεί. Έχουν αλλάξει όλοι.

Μίχος: Οκ.

Υπασπιστής: Αν ρωτάς τη γνώμη μου, πήγαινε να κάνεις μια ένσταση. Βέβαια αν ήμουν διοικητής θα την απέρριπτα πάλι, γνώμη μου!

Στις 25/10/2021, ο 53χρονος είχε συνομιλία με τον ίδιο για μια κάρτα Δακτυλίου:

Μίχος: Σε περιμένω από το μαγαζί. Με την κάρτα δακτυλίου τι κάνουμε;

Υπασπιστής: Προς το παρόν στάση αναμονής!

Μίχος: Πότε θα περάσεις;

Υπασπιστής: Έχει λίγο πίεση η δουλειά!

Ο 53χρονος επανέρχεται στις 2/11/2021  με νέο μήνυμά του σχετικά με το θέμα:

Μίχος: Καλημέρα και καλό μήνα! Όλα καλά; Έχεις νέα με την κάρτα;

Υπασπιστής: Καλημέρα! Καλά. Κανένα νέο από άδεια δακτυλίου. Μετά από κάνα 20ημερο το αίτημα.

Μίχος: Οκ. Πότε θα περάσεις;

Υπασπιστής: Είμαστε λίγο πιεσμένοι από χρόνο! Θα μιλήσουμε!

Σε επόμενη συνομιλία του με το ίδιο άτομο, τον Νοέμβριο του 2021, το θέμα συζήτησης είναι ένα ραντεβού στη ΓΑΔΑ:

Υπασπιστής: Χαίρεται! Αύριο ή Τρίτη πρωί μέχρι τις 09:30 σε αμφότερες περιπτώσεις θα πας στον …στη ΓΑΔΑ για το θέμα σου!

Μίχος: Όλα καλά;

Υπασπιστής: Μια χαρά!

Μίχος: Με τις κάρτες έγινε τίποτα;

Υπασπιστής: Αρνητικό

Μίχος: Οκ. Πώς θα ξέρω αν θα πάω αύριο στη ΓΑΔΑ; Αύριο μπορώ να πάω;

Υπασπιστής: Αύριο η Τρίτη

Μίχος: Θα μπορέσεις αυτή τη εβδομάδα να περάσεις από μαγαζί;

Στις 15/10/2021 ο 53χρονος ευχαριστεί για τις κάρτες και καλεί το ίδιο άτομο στο κατάστημά του. «Ευχαριστώ πολύ για τις κάρτες. Όταν μπορέσεις πέρνα από το μαγαζί να τα πούμε», του αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενοχοποιητικά μηνύματα για τον Ηλ. Μίχο

Παρά το γεγονός ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας οι συνομιλίες του με την 12χρονη αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία για αυτόν

Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αυτά, ο 53χρονος ρωτάει την ανήλικη εάν πήγε σε κάποιο ραντεβού και της ζητάει τα μισά από τα χρήματα που έλαβε.

Μίχος: Φεύγω σε δουλειά. Αύριο τα λέμε για δουλειά.

12χρονη: Καλά.

Μίχος: Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά…

Η 12χρονη στην κατάθεσή της αποκαλύπτει πως ποτέ δεν έχει λάβει χρήματα από τις «συνευρέσεις» – βιασμούς, παρά μόνο 10 ευρώ από την εργασία που παρείχε στο μαγαζί του 53χρονου.

«Καμιά φορά πήγαινα μόνη μου στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε ο ίδιος να με πάει. Όμως, δεν υπήρχε ραντεβού που να μην γνώριζε ο Μίχος. Μου είχε δείξει το σημείο και ότι εκεί θα τους πήγαινα. Εγώ τους καθοδηγούσα για το πού θα πάμε», περιγράφει στην κατάθεσή της.

Οίκος ανοχής

Αναφορικά με τον οίκο ανοχής που περιέγραψε – και ανέφερε για πρώτη φορά στην τρίτη κατάθεσή της – η 12χρονη, δεν υπάρχουν ακόμα εξελίξεις που να μπορούν να οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Οι Αρχές εξετάζουν τον συγκεκριμένο χώρο κοντά στην Ιερά Οδό, στην περιοχή του Κεραμεικού, που ταιριάζει στις περιγραφές της ανήλικης, αλλά και άλλους αντίστοιχους χώρους κοντά στην περιοχή

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά