Logo

Θεοδωρικάκος: Δύο συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ



 
 

Με ανάτρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που φέρεται να είχαν αναλάβει το ρόλο της υποστηρικτικής ομάδας. Και οι δύο είχαν κατηγορηθεί στο παρεθόν για σοβαρά ποινιικά αδικήματα.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των δύο συλληφθέντων

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το δρομολόγιο διαφυγής του μαύρου σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, από τον Αλιμο έως την οδό Πέτρου Ράλλη, βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ. να χαρτογραφήσει τις κινήσεις τους και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ.

Συγκεκριμένα, από την εξέταση των βίντεο διαπιστώθηκε ότι, στη διάρκεια της διαδρομής, πλευρικά της μηχανής κινείτο ένα λευκό βαν, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ιδιοκτησίας της συντρόφου ενός εκ των συλληφθέντων.

Εκ των υστέρων οι αρχές διαπίστωσαν ότι το βαν, μαζί με το σκούτερ, βρίσκονταν στο σημείο της εκτέλεσης την παραμονή της δολοφονίας – οι αρχές εικάζουν πως αυτό έγινε προκειμένου οι δράστες να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

Επίσης το λευκό βαν εικονίζεται σε βίντεο από την περιοχή την ημέρα της δολοφονίας, ενώ τη στιγμή της εκτέλεσης Καραϊβάζ τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων ήταν απενεργοποιημένα. Οι δύο άνδρες τα ενεργοποίησαν μετά τη δολοφονία.

Πριν από τρεις ημέρες ο εισαγγελέας εξέδωσε εντάλματα που οδήγησαν στις σημερινές συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο, που κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία, έχουν ποινικό παρελθόν και ήταν γνωστοί στις αρχές για ληστείες. Ο ένας, μάλιστα, ανήκε σε ομάδα εκβιαστών.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα ακόμα δύο ατόμων, γνωστών για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων της νύχτας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, ένας από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν είχε συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Ο ένας εκ των αδερφών που συνελήφθησαν σήμερα ήταν φίλος του Μ. Καπίρη και φέρεται να δολοφόνησε τον Χ. Κοντογιώργη ως πράξη αντεκδίκησης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγινε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Άννινου στον Αλιμο.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Star όπου εργαζόταν. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του 20 μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε με τη σύζυγο και τον γιο τους, Δημήτρη.

Μόλις κατέβηκε απ’ αυτό, οι δύο δράστες που τον ακολουθούσαν με ένα μαύρο σκούτερ τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά