Logo

Απάτη με πλαστές βεβαιώσεις στελεχών της ομοσπονδίας Κουνγκ Φου για τις πανελλήνιες εξετάσεις



 
 

Δυο εν ενεργεία προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου αλλά και δυο πρώην παράγοντες του αθλήματος εμπλέκονται στην υπόθεση με τις πλαστές βεβαιώσεις που έδιναν μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων έγινε μια καταγγελία από μητέρα αθλητή στην οποία ο 47χρονος προπονητής πρότεινε έναντι 3.500 ευρώ να της παραδώσει φύλλο αγώνα και βεβαίωση της ελληνικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία ο γιος της θα είχε λάβει την δεύτερη θέση της κατάταξης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «WUSHU KUNG FU» που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι από 10 έως 16 Νοεμβρίου 2022, στην κατηγορία «TRADITIONAL QIANGSHU», άθλημα στο οποίο το παιδί δεν είχε ποτέ αγωνιστεί. Η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε τις αρχές και «στήθηκε» επιχείρηση σε καφετέρια του Χαλανδρίου. Μόλις ο προπονητής παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

«Από έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέσαμε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είχαν εκδοθεί δεκάδες πλαστά φύλλα αγώνα που αφορούσαν ψεύτικες επιδόσεις αθλητών, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «WUSHU KUNG FU», που έγινε στο Λουτράκι το επίμαχο χρονικό διάστημα» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.

Ο 47χρονος προπονητής, λόγω της θέσης που κατείχε στην Ελληνική Ομοσπονδία ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, ήταν ο άνθρωπος που επιμελούνταν την διοργάνωση αγώνων στη χώρα μας, την οργάνωση των αποστολών σε διεθνείς αγώνες, την σύνταξη των φύλλων αγώνα, καθώς και την επικοινωνία με την διεθνή ομοσπονδία. Άρα, έβαζε την υπογραφή του στα πλαστά φύλλα αγώνα με βάση τα οποία εκδίδονταν οι βεβαιώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ και στη συνέχεια οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όσον αφορά τους κατηγορούμενους προπονητές και ιδιοκτήτες σχολών, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των γονιών και του 47χρονου, φαίνεται ότι γνώριζαν την παρανομία που έκαναν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα της υπόθεσης οι αστυνομικοί εχουν εντοπίσει συνολικά 18 πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούσαν 30 αθλητές και τέσσερις προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μονό μια περίπτωση υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης υπήρξε από την Γενική γραμματεία Αθλητισμού από γονέα ανήλικης μαθήτριας ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ωστόσο, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, «σε καμία από τις περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί».

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών αναμένεται να μπουν, μεταξύ άλλων, το επόμενο χρονικό διάστημα, ένας πρώην πρόεδρος και ένας πρώην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του αθλήματος για τον ρόλο που είχαν στην υπόθεση.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικιας 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2023 από directNEWS.gr πηγή:zougla.gr


Τελευταία Αστυνομικά