Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την διπλή δολοφονία που έγινε στην Φοινικούντα Μεσσηνίας, στις 5 Οκτωβρίου. Ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Μπάμπη Λυκούδη, συνελήφθη ως συνεργός του δράστη.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο νεαρός δεν βρισκόταν αρχικά στο στόχαστρο των Αρχών και δεν έχει συγγενική σχέση με τον 68χρονο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, που ήταν και ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 61χρονος επιστάτης.
Ο 22χρονος, που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο σκούτερ του φυσικού αυτουργού, και ο οποίος φορούσε σορτσάκι, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, παραδέχθηκε την εμπλοκή του.
Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, αλλά πήγαν για να απαιτήσουν χρήματα από το θύμα, και όταν αντέδρασε, η κατάσταση ξέφυγε και κατέληξε στο διπλό φονικό.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 22χρονου, ο εντολέας του διατηρούσε σχέσεις μόνο με το θύμα και ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τον οποίο γνώρισε σε ηλικία 18 ετών. Όπως ανέφερε, οι δύο άνδρες είχαν μια «οδυνηρή σχέση» στο παρελθόν, με τον 22χρονο να καταγγέλλει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 68χρονο.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε πως στο παρελθόν είχε απειλήσει το θύμα δύο φορές, αλλά τόνισε ότι η παρουσία του στο κάμπινγκ την μοιραία νύχτα δεν είχε στόχο την δολοφονία, αλλά τον εκβιασμό για χρήματα.
Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ο συνοδός του είχε όπλο, ούτε ότι θα προχωρούσε σε ανθρωποκτονία.
«Πήγαμε μαζί, ναι. Ήμουν συνεπιβάτης στο σκούτερ, αλλά δεν είχα ιδέα πως πήγαινε να σκοτώσει κανέναν», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.
Οι αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το δεύτερο θύμα, ο επιστάτης του κάμπινγκ, δέχθηκε πισώπλατους πυροβολισμούς, κάτι που ενισχύει την εκδοχή της προσχεδιασμένης ενέργειας.
Η διαδρομή διαφυγής του δράστη
Ο καταζητούμενος δράστης, που κατεγράφη σε βίντεο να οδηγεί λευκό σκούτερ με καλυμμένες πινακίδες, φαίνεται να ακολούθησε δρομολόγιο μέσω Μεθώνης, Πύλου, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, φτάνοντας στον Πύργο Ηλείας και στη συνέχεια στην Κόρινθο, πριν εντοπιστεί στο Χαϊδάρι.
Η χρήση παλαιών εθνικών και επαρχιακών δρόμων δείχνει ότι γνώριζε καλά την περιοχή και επέλεξε διαδρομές με περιορισμένες κάμερες. Η αστυνομία πιστεύει ότι η μοτοσικλέτα δεν είναι κλεμμένη και εξετάζει αν ο δράστης είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του με τη βοήθεια συνεργών. Δεν αποκλείεται το σενάριο η δολοφονία να οργανώθηκε από τρίτο πρόσωπο.
Γι’ αυτό οι αρχές συγκρίνουν δύο διαθήκες του θύματος, προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν δυσαρεστημένους από τους κληρονόμους. Ο 68χρονος είχε αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον ανιψιό του, συμπεριλαμβανομένου του μισού κάμπινγκ, ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων. Παράλληλα, ο επιστάτης φέρεται να ήταν επίσης δικαιούχος μέρους του χωραφιού και εξοπλισμού της επιχείρησης, ενώ προβλέπονταν και επιπλέον χρηματικά ποσά σε περίπτωση πώλησης της περιουσίας.
Ομολόγησε και τις προηγούμενες επιθέσεις
Ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης των δύο προηγούμενων επιθέσεων κατά του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ. Επιπλέον, κατονόμασε στις Αρχές το πρόσωπο που εκτέλεσε τους δύο άνδρες.
Οι Αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, ενώ δύο ακόμη άτομα, συγγενείς μεταξύ τους, φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Με την σύλληψη του 22χρονου, ο αριθμός των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φτάνει τουλάχιστον τα τέσσερα άτομα.
Μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το σκούτερ με τους δύο άνδρες να πλησιάζει το κάμπινγκ. Ο συνοδηγός είχε στην πλάτη του μια θήκη κιθάρας. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.
Οι Αρχές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες, καθώς αναμένονται νέες συλλήψεις για την πλήρη εξιχνίαση της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης.