Logo

Δωδεκάχρονος συμμετείχε σε σπείρα που λήστευε παιδιά



 
 

symmoreia-anhlikoiΈνα δωδεκάχρονο παιδί φέρεται να συμμετείχε σε σπείρα ανηλίκων που με τη χρήση βίας αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα από συνομήλικούς τους. Ως "αρχηγός" της ομάδας φέρεται ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία...

από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αναζητούνται ο 12χρονος, ένας 15χρονος και ένας 18χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, τις βραδινές κυρίως ώρες διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους, με την απειλή μαχαιριού, αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παπάγου, Ηράκλειο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Νέα Ιωνία) ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 17χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά