Logo

Χάος στη Λέσβο: Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Εξέγερση στο hotspot της Μόριας [βίντεο]



 
 

lesvos 19-9-2016Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, στη διάρκεια της καθιερωμένης υποστολής της σημαίας στο λιμάνι, από άγημα του Στρατού, το απόγευμα της Κυριακής. Ομάδα πολιτών από τη Μόρια, στην οποία είχαν παρεισφρήσει...

ακροδεξιοί συνεπλάκη με ομάδα αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ, που περιφρουρούσαν το άγημα, επενέβησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, και η ένταση εκτονώθηκε.

Το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, εξαιτίας του ασφυκτκά γεμάτου Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, που αντί για 3.000 που αντέχει, φιλοξενεί σχεδόν διπλάσιο αριθμό.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε νέα εξέγερση στο Κέντρο. Περίπου 300 μετανάστες έφυγαν από αυτό με κατεύθυνση προς τη Μυτιλήνη, αφού πρώτα έβαλαν φωτιές σε διάφορους χώρους του hotspot.

Το Κέντρο εκκενώθηκε και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ μετανάστες και εργαζόμενοι ΜΚΟ οδεύουν προς τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στο hotspot ξεκίνησαν όταν Παλαιστίνιοι μετανάστες άρχισαν καθιστική διαμαρτυρία για την καθυστέρηση επεξεργασίας των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει.

βίντεο: lesvospost.com

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά