Logo

Λέσβος: Κάηκε ο καταυλισμός της Μόριας - Στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες [βίντεο+φωτο]



 
 

moria1 19-9-2016Σοβαρή είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς στις φλόγες τυλίχθηκε το hot spot της Μόριας, μετά τις εξεγέρσεις και τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν. Οι άγριες αλληλοεπιθέσεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων ξεκίνησαν μαζί με τις φωτιές γύρω στις 19:00 το απόγευμα. Το lesvosreport κάνει λόγο για γενικευμένη εξέγερση...

στον καταυλισμό. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hot spot έχουν απομακρυνθεί για να σωθούν καθώς στον καταυλισμό οι φωτιές έχουν καταστρέψει δεκάδες καταλύματα. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα και περισσότερους από 30 άνδρες που προσπαθούν να σώσουν ότι απέμεινε από τους φλόγες που "τύλιξαν" τον καταυλισμό, ο οποίος μοιάζει με φλεγόμενη κόλαση. 

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Η ατμόσφαιρα άρχισε να "μυρίζει μπαρούτι" από το πρωί της Δευτέρας, όταν, περίπου, 300 μετανάστες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη και εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.(διαβάστε εδώ

Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

moria2 19-9-2016

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

moria3 19-9-2016

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν δε συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

moria4 19-9-2016

Στην πορεία για μια ακόμα φορά είχαν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

moria5 19-9-2016

<

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά