Logo

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης 21χρονου μέσω facebook



 
 

facebook-ekviasiΓια εκβίαση και κατ' εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα κατηγορείται 23χρονη Πολωνικής καταγωγής. Τη σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε υποβάλει ένας 21χρονος ημεδαπός...

σύμφωνα με αυτήν άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή της προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο νεαρός κατήγγειλε ότι το ίδιο άτομο δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της, σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά