Logo

Σπείρα αλλοδαπών εμπορευόταν πιστοποιητικά δημόσιων νοσοκομείων και διακινούσε φάρμακα για καρκινοπαθείς [φωτο]



 
 

kannavhΣε αποθήκες - καβάτζες σπείρας που διακινούνε στην Αττική μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσφραγισμένα πιστοποιητικά δημοσίων νοσοκομείων και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς! Για την υπόθεση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών...

συνέλαβαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση πέντε Αλβανούς ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών, και μία 20χρονη Ελληνίδα, ενώ αναζητείται ακόμη μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών σε οικίες, χώρους και οχήματα στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -26- κιλών- και -733- γραμμαρίων

• Ένα περίστροφο με γεμιστήρα και -14- φυσίγγια

• Το χρηματικό ποσό των -23.267- ευρώ

• Δύο αυτοκίνητα

• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο, που χρησιμοποιούσε η σπείρα για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς, πολλά εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη « ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ», μεγάλης χρηματικής αξίας.

Επίσης βρέθηκαν σφραγίδες Ιατρών, βεβαιώσεις και ιατρικά πιστοποιητικά, προσφραγισμένα από Νοσοκομειακά Ιδρύματα με ασυμπλήρωτα στοιχεία ασθενών.

Προς εξακρίβωση των συνθηκών προμήθειας και κατοχής, από μέλη της σπείρας, των προαναφερόμενων ανευρεθέντων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και εγγράφων διεξάγεται έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες προμήθειας και κατοχής, από μέλη της σπείρας και των πιστοποιητικών από τα νοσοκομεία.

kannavh2-3-10-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά