Logo

Διοικητική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους



 
 

syntaxiouxoi-poreiaΔιοικητική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, στη διαδήλωση των συνταξιούχων, τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην Ηρώδου Αττικού. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη...

η έρευνα θα διεξαχθεί με ταχύτατους ρυθμούς, για το πώς εξελίχθηκαν τα επεισόδια ώστε αν προκύψουν ευθύνες σε ένστολους να αποδοθούν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μέσα από τον έλεγχο βίντεο που κατέγραψαν τις στιγμές της έντασης έχει ήδη εντοπιστεί ο αστυνομικός που «ψέκασε» τους συνταξιούχους με χημικά, ο οποίος αναμένεται να κληθεί τις επόμενες μέρες μαζί με τον προϊστάμενό του στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.,πάντως από τη δική τους πλευρά, εξακολουθούν να κάνουν λόγο για «περιορισμένη» χρήση χημικών εναντίων ηλικιωμένων πολιτών. ισχυριζόμενοι ότι οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να ανατρέψουν την «κλούβα» των ΜΑΤ, μην αφήνοντας άλλη επιλογή από τη χρήση των χημικών.

Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα συνέβησαν στη σημερινή συγκέντρωση και έδωσε εντολή να απαγορευτεί στο εξής κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Χημικά έριξαν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου [βίντεο+φωτο]


Τελευταία Αστυνομικά