Logo

Χορηγούσε παράνομα ιατρικά πιστοποιητικά για κατοχή όπλων



 
 

syntagografhshΣυνελήφθη στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, ένας 76χρονος που χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση, ενώ από το 1998 του είχε αφαιρεθεί...

η άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Μαζί με τον 76χρονο συνελήφθη και ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμφανιζόταν... ως γραμματέας και βοηθός και εξέδιδε παράνομα ηλεκτρονικές εντολές συνταγογράφησης.

Ύστερα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σφραγίδες, τρία συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση.

Υπολογίζεται ότι από το έτος 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο προαναφερόμενος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει τις -63.000- ευρώ.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα - κατά περίπτωση - της απάτης της συνέργειας σε απάτη καθώς και της παράνομης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Ο 76χρονος και ο 41χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά