Logo

Τα αρχαία αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. [φωτο]



 
 

arxaiaΣτη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ φωτογραφίες των αρχαίων αντικειμένων που κατασχέθηκαν στα χέρια μελών σπείρας αρχαιοκαπήλων. Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων...

Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής, τρεις εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας.

Στη κατοχή τους βρέθηκε κατασχέθηκε χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, με στερεωμένα είκοσι σφυρήλατα χρυσά φύλλα βελανιδιάς, το οποίο σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Επίσης, στην κατοχή καθώς και σε έρευνες σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων και σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ παραπέμφθηκαν για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

arxaia-11-10-2016

 

arxaia1-11-10-2016

arxaia6-11-10-2016

arxaia7-11-10-2016

arxaia4-11-10-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά