Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο "PROFKRAAK"



 
 

atm-ekrhkshΤέσσερις υπήκοοι Μολδαβίας ηλικίας 26, 31, 33 και 47 ετών συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών στην Αττική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, προκαλώντας έκρηξη με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως "PROFKRAAK". Οι δράστες συνελήφθησαν στο Παλαιό Φάληρο...

από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα με ΙΧ αυτοκίνητα, γύρω από σημεία που ήταν εγκατεστημένα ΑΤΜ τραπεζών.

Ύστερα από έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, δύο πυροκροτητές, καλώδια συνολικού μήκους σαράντα μέτρων, μπαταρία με αυτοσχέδια κατασκευή με καλωδίωση και πρίζα και πλήθος διαρρηκτικών και αυτοσχέδιων εργαλείων.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, το οποίο είχε συστήσει την ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών της σπείρας, οι δράστες εντόπιζαν μηχανήματα ΑΤΜ τα οποία είτε βρίσκονταν εγκατεστημένα σε υποκαταστήματα τραπεζών σε απομακρυσμένα σημεία είτε ήταν εγκατεστημένα εκτός Τραπεζών σε πλατείες, βενζινάδικα, super market και άλλα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα εικονοσκόπησης και έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Ειδικότερα, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων διαρρηκτικών εργαλείων, άνοιγαν οπή στην πρόσοψη του μηχανήματος, μέσα από την οποία, με την βοήθεια ελαστικών σωλήνων, διοχέτευαν εύφλεκτα αέρια από φιάλες στο εσωτερικό και τα πυροδοτούσαν προκαλώντας έκρηξη.

Με την μέθοδο αυτή γνωστή ως PROFKRAAK διάνοιγαν το μηχάνημα και αφαιρούσαν τις κασετίνες που περιείχαν τα χρήματα.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, για ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να συλληφθούν, εισέρχονταν στην χώρα μας από την Βουλγαρία, ειδικά για τον σκοπό αυτό, λίγο πριν την διάπραξη της κλοπής και αμέσως μετά έφευγαν από τον ίδιο δρόμο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα προσωρινής κράτησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά