Logo

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας των χρηματοκιβωτίων



 
 

diarrhxhΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων η μία από τις οποίες "ειδικευόταν" σε αρπαγές χρηματοκιβωτίων, από επιχειρήσεις και οικίες. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 άτομα -κυρίως Ρομά- και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες...

από 50 έρευνες σε σπίτια και χώρους που φυλάσσονταν τα κλοπιμαία.

Τα μέλη των δύο συμμοριών προέβαιναν σε ληστείες κλοπές και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Εν τω μεταξυ, όπως αναφέρει το «Βήμα» στην υπόθεση αυτή φέρεται να εμπλέκεται και σημαντικός αριθμός αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και απλών αστυνομικών που βοηθούσαν τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος σε διάφορες φάσεις των παράνομων ενεργειών τους, με ειδοποιήσεις για αστυνομικές έρευνες κ.λπ. Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν κυρίως σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι ένστολοι δεν θα συμπεριληφθούν στον πρώτο κύκλο συλλήψεων αλλά θα υπάρξει νεότερη έρευνα για τη δράση τους, πιθανόν και με συμμετοχή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής βασίστηκε σε στοιχεία που συνέλεξε αρχικώς το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου που ασχολήθηκε με μεμονωμένα περιστατικά εισβολών σε σπίτια και ακολούθως επεκτάθηκε με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με συσχετισμό υποθέσεων κ.λπ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά