Logo

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα [βίντεο+φωτο]



 
 

galliki presveia 10-11-2016Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα...

πέταξαν τη χειροβομβίδα μπροστά από την πρεσβεία, με αποτέλεσμα αυτή να εκραγεί στην είσοδο, τραυματίζοντας τον αστυνομικό φρουρό στο πόδι, ευτυχώς ελαφρά.

Οι δράστες διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή και πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία.

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως αναφέρει το bloko.gr, η ενέργεια εκδηλώθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε κίνηση στην Βασ. Σοφίας, όμως οι τρομοκράτες περίμεναν τη διέλευση του πρώτου αστικού λεωφορείου, ώστε να "κρυφτούν" πίσω έξω ακριβώς από την πρεσβεία όταν και πέταξαν την χειροβομβίδα.

Η πρόθεση τους ήταν να μην φαίνονται από τους αστυνομικούς των διμοιριών της Βουλής, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά προφανώς για ν' αποφύγουν κάποια αντίδραση ίσως και έναν εναντίον τους πυροβολισμό.

Ο αστυνομικός σκοπός που ήταν στο κουβούκλιο, ίσως από τον κρότο, αλλά το πιο πιθανό επειδή τους είδε να σταματούν, άνοιξε την πόρτα για να ελέγξει την κατάσταση, όμως εκείνη ακριβώς την στιγμή, θραύσμα της χειροβομβίδας τον τραυμάτισε στο πόδι. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση το θραύσμα αφαιρέθηκε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και είναι καλά.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αναζητήσεις εστιάστηκαν σε μια μαύρη μηχανή TDM που κατέβηκε στην Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν παρατημένη και με ζεστή τη μηχανή μια τέτοια μοτοσικλέτα στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, η οποία παραλήφθηκε από την αντιτρομοκρατική για εργαστηριακό έλεγχο.

Η επίθεση "χρεώνεται" στην ΟΛΑ και στην Πόλα Ρούπα, με παρελθόν σε επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε πρεσβείες.

 

galliki presveia1 10-11-2016

galliki presveia2 10-11-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2016 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά