Logo

Τέσσερις συλλήψεις για ένοπλες ληστείες στην Αττική



 
 

lhsteia 14-11-2016Σπείρα που διέπραττε με ιδιαίτερη βιαιότητα ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιωτών και σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο Κερατσίνι, τέσσερα μέλη της ομάδας, όλοι Έλληνες, ηλικίας 33, 34, 36 και 38 ετών, κατόπιν ληστείας σε οικία ηλικιωμένης στο Κερατσίνι και ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που έφθασαν άμεσα στο σημείο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής, οι συλληφθέντες μπήκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Κερατσίνι και ασκώντας σωματική βία στην 82χρονη που διέμενε σε αυτό, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πήγαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν έξω από την πολυκατοικία τον 34χρονο, ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, τον συνέλαβαν. Οι υπόλοιποι τρεις δράστες προσπαθώντας να διαφύγουν κινήθηκαν σε ταράτσες διπλανών σπιτιών, πυροβολώντας κατ' επανάληψη προς το μέρος των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Τελικά, οι δράστες μετά τις προτροπές των αστυνομικών και στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, παραδόθηκαν και συνελήφθησαν.

Στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, πλήθος από φυσίγγια, κάλυκες και διαρρηκτικά εργαλεία και κουκούλες τύπου full face. Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη των εγκληματικών ενεργειών τους.

Παράλληλα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι συλληφθέντες, εδώ και ένα μήνα, περίπου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιωτών και σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά την διάπραξη των ληστειών, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα τα οποία είχαν αφαιρέσει από τα θύματά τους κατά την διάπραξη των ληστειών.

Κατά την διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, μη διστάζοντας ακόμα και να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν τα θύματά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, πυροβόλησαν σε βάρος διερχόμενων πολιτών ή αστυνομικών προκειμένου να διασφαλίσουν τη διαφυγή τους και να αποφύγουν τη σύλληψη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού υπαλλήλου καταστήματος στο Κορωπί, κατά την διάρκεια ληστείας. Για τους λόγους αυτούς είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν διαπράξει από τα μέσα Οκτωβρίου 13 ένοπλες ληστείες.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Παράλληλα, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης εννέα ετών για διακίνηση ναρκωτικών και βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η σύλληψή του και η έκτιση του υπολοίπου της ποινής φυλάκισής του για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2016 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά