Logo

Δικηγόρος συνελήφθη για απάτη με πλαστή διαθήκη ύψους 1,1 εκατ. ευρώ



 
 

syllhpshΈνας 53χρονος δικηγόρος συνελήφθη ως εγκέφαλος απάτης με πλαστή διαθήκη η αξία της οποίας ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, διερευνά αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή με δόλιο τρόπο...

περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Μαζί με το δικηγόρο συνελήφθη και μία 48χρονη, ενώ αναζητείται ως συνεργός τους ένας 42χρονος.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει από τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι κατηγορούμενοι κατάρτισαν πλαστή διαθήκη και με απατηλό τρόπο πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αυτή κηρύχθηκε ως "κυρία". Έτσι έγιναν κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προέβησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από Τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο φερόμενος ως διαθέτης.

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, ότι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσό από λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Ακολούθησε έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική "κληρονόμος" η 48χρονη γυναίκα και πέτυχε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του αποβιώσαντος.

Στη συνέχεια ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απάτη επί δικαστηρίω και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά