Logo

Συνελήφθη ο διευθυντής των Παραπολιτικών, Παναγιώτης Τζένος



 
 

panagiwths-tzenosΣυνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης με την αυτόφωρη διαδικασία ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά fm 90,1», Παναγιώτης Τζένος μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή...

ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η μήνυση στρέφεται και κατά του εκδότη της ίδιας εφημερίδας και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, Γιάννη Κουρτάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι μηνυόμενοι μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή τους «Πολιτικός Καφές», αναφέρθηκαν με ψευδή στοιχεία σε περιστατικά που αφορούν τα ανήλικα παιδιά του, καθώς και στο πρόσφατο ταξίδι του, λόγω αναψυχής στην Αυστρία.

Η σύλληψη του Π. Τζένου έγινε μέσα στα γραφεία της εφημερίδας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ενώ ο Γ. Κουρτάκης δεν ανευρέθη στο κτήριο. Ο ίδιος ανέφερε στο προφίλ του στο Facebook:

«Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσέλθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια».

«Μόλις ενημερώθηκα ότι έχει κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου εναντίον μου, προσήλθα στην ΓΑΔΑ, όπου και με συνέλαβαν. Ακόμη ένα ψέμα του Πάνου Καμμένου. Κάποια στιγμή τα ψέματα τελειώνουν, όπως και τα καθεστώτα πέφτουν» έγραψε στο ο Γ. Κουρτάτης.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter του ο Γιάννης Κουρτάκης «συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία» και «δεν προσήχθη οικειοθελώς».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η μήνυση αναφέρεται και στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει ο υπουργός προ μηνών στην ΕΣΗΕΑ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως - σύμφωνα με τη μήνυση - ο Π. Τζένος φέρεται να απείλησε τηλεφωνικά τον Π. Καμμένο και εν συνεχεία έστειλε δημοσιογράφο και φωτογράφο στην Ικαρία προκειμένου να φωτογραφήσουν και να βιντεοσκοπήσουν τα ανήλικα παιδιά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ακόμα μια πτυχή της υπόθεσης έχει να κάνει με τη ραδιοφωνική εκπομπή των Κουρτάκη-Τζένου που ισχυρίστηκαν πως ο 15χρονος γιος του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει σχέσεις με την «ομάδα Ρούπα»!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά