Logo

Εντοπίστηκε εργαστήριο παραποίησης και πλαστογραφίας οχημάτων στην Πάτρα



 
 

kinhthres2-24-2-2017Συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στην Πάτρα ο 57χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και τρεις υπάλληλοι του καταστήματος ηλικίας 40, 38 και 32 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης...

διακεκριμένων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του 57χρονου, 182 κινητήρες αυτοκινήτων διαφόρων μαρκών και τύπων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έφεραν εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (68) ηλεκτρονικές μονάδες (εγκέφαλοι) οχημάτων, έξι εμπρόσθια τμήματα αυτοκινήτων.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και από την εξέταση των κατασχεθέντων πειστηρίων προέκυψε ότι :

• Μέρος από τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους που έχουν κατασχεθεί αντιστοιχεί σε οχήματα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής,

• Για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο χώρο της εταιρείας, είχε δηλωθεί κλοπή, σε αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες σε ειδικό χώρο διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στους οποίους επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας.

kinhthres-24-2-2017

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά