Logo

Κρήτη: Διεθνές κύκλωμα διακινητών κρατούσε oμήρους 93 μετανάστες μέσα σε σπηλιές [βίντεο]



 
 

metanastes omhroi 4-3-2017Το κύκλωμα λειτουργούσε στον άξονα μεταξύ Αιγύπτου – Αθήνας – Κρήτης και Ιταλίας και κρατούσε ομήρους σε σπηλιές και στάνες της νότιας Κρήτης 93 ανθρώπους -άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά - διαφόρων εθνικοτήτων. Ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες ένας 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, το διεθνές κύκλωμα λειτουργούσε σε έναν άξονα μεταξύ Αιγύπτου – Αθήνας – Κρήτης και Ιταλίας και «πουλούσε ελπίδες» έναντι 2.000 ευρώ το άτομο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσά τους ένας 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Κρήτης και ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, GPS, ασύρματοι, ακόμη και κοσμήματα που ενδεχομένως να έχουν και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Από τους συνολικά 113 που εντοπίστηκαν χθες στις σπηλιές και τις στάνες οι 20 έφυγαν κιόλας για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής για να θα καταθέσουν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραμονή και των υπολοίπων στην Κρήτη θα είναι προσωρινή.

Οι 93 άνθρωποι που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο Δήμος Ηρακλείου διέθεσε στρώματα για να κοιμηθούν προσωρινά και εξασφάλισε το φαγητό τους. Χθες τους επισκέφθηκε και κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Ηρακλείου με τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά.

Μετά τις πρώτες ιατρικές τους εξετάσεις, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Παρακάτω οι δηλώσεις της αστυνομίας και οι εικόνες από το σημείο που εντοπίστηκαν οι μετανάστες. 

 

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2017 από directNEWS.gr πηγή:cretapost.gr


Τελευταία Αστυνομικά