Logo

Γυναίκες παριστάνουν τις ενοικιάστριες και αδειάζουν σπίτια



 
 

klemmena kosmhmata 9-3-2017Με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερισμάτων αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από ιδιοκτήτες σπιτιών. Ο λόγος για άγνωστες γυναίκες για τον εντοπισμό των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών αρχών. Ήδη, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν καταγραφεί περιστατικά...

κλοπών από σπίτια που βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς  Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η αστυνομία, οι άγνωστες γυναίκες  αρχικά πληροφορούνται για την ενοικίαση των διαμερισμάτων από αγγελίες, τόσο σε εισόδους πολυκατοικιών ή κεντρικών σημείων των πόλεων, όσο και από αγγελίες και στη  συνέχεια παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες, ζητώντας να δουν το διαμέρισμα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων το προς ενοικίαση διαμέρισμα βρίσκεται στο ίδιο κτήριο με το σπίτι του ιδιοκτήτη ή σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις, λοιπόν, οι άγνωστες φθάσουν στο σπίτι του ιδιοκτήτη προσπαθούν να μπουν μέσα, ζητώντας, για παράδειγμα, ένα ποτήρι νερό, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και αλλά άτομα μέσα στο διαμέρισμα. Ακολούθως, οι άγνωστες γυναίκες και ο ιδιοκτήτης ξεκινούν για να πάνε στο διαμέρισμα που ενοικιάζεται.

Εάν ο ιδιοκτήτης φεύγοντας δεν κλειδώσει την πόρτα, τότε η μία από τις δύο γυναίκες επικαλείται πως πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα και δεν πηγαίνει στο διαμέρισμα. Την ώρα, λοιπόν, που η μία γυναίκα απασχολεί τον ιδιοκτήτη, βλέποντας το προς ενοικίαση διαμέρισμα, η άλλη παραβιάζει την πόρτα του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη και αφαιρεί κοσμήματα και χρήματα. Αμέσως μετά, πηγαίνει στο προς ενοικίαση διαμέρισμα, συναντά την συνεργό της και φεύγουν, ενώ ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται την κλοπή όταν έχουν, πλέον, εξαφανιστεί.

Επίσης, με βάση τα καταγγελλόμενα περιστατικά, πολλές φορές οι άγνωστες γυναίκες προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, όση ώρα βρίσκονται μέσα στο σπίτι, η μία συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του προς ενοικίαση διαμερίσματος, ενώ η δεύτερη, με το πρόσχημα ότι θα ήθελε λίγο νερό, ερευνά τους χώρους του σπιτιού, για να βρει χρήματα και κοσμήματα, ώστε να τα αφαιρέσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά