Logo

Με το ίδιο όπλο που είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη σκότωσε και τον ταξιτζή!



 
 

odhgos taxi4 11-3-2017Ο ειδικός φρουρός σκότωσε την Παρασκευή τον οδηγό ταξί στη Λεύκη Καστοριάς με το ίδιο όπλο που πριν από τρία χρόνια τραυμάτισε το Νίκο Μαζιώτη στην αιματηρή καταδίωξη στο Μοναστηράκι! Τότε ο 30χρονος σήμερα ειδικός φρουρός χρησιμοποίησε το 45αρι προκειμένου να απαντήσει στα πυρά του μέλους... 

του Επαναστατικού Αγώνα. Λίγες ώρες πριν έκανε χρήση του ίδιου όπλου για να αφαιρέσει τη ζωή του 52χρονου αυτοκινητιστή Κοσμά Τζέλιου (φωτο). Ο δράστης φέρεται να ομολογεί το έγκλημα αφήνει, ωστόσο, "σκοτεινό" το κίνητρο που τον έκανε να στρέψει το όπλο του και να ρίξει τρεις φορές εναντίον του Κοσμά Τζέλιου,  το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε στη Λεύκη Καστοριάς 50 μέτρα μακριά από το ταξί.

Αστυνομικοί που ασχολούνται με τη διερύνηση της υπόθεσης, κάνουν λόγο για μία απίστευτη ιστορία που εξελίσσεται γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί. Τα όσα ανακαλύπτουν βήμα προς βήμα στην έρευνά τους τους αφήνουν έκπληκτους και φέρονται αποφασισμένοι να ρίξουν άπλετο φως σε αυτό το έγκλημα που αρχίζει να θυμίζει ευφάνταστο σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θρίλερ. 

Το χρονικό της καταδίωξης του Ν. Μαζιώτη και ο ρόλος του ειδικού φρουρού 

Ήδη, η πρώτη ανακάλυψη σχετικά με το όπλο του εγκλήματος έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση ακόμα και σε αστυνομικούς με μεγάλη εμπειρία στο Σώμα.  Το 45άρι με το οποίο είχε βγει νοκ άουτ ο τότε υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης είχε αγοραστεί από τον ίδιο τον ειδικό φρουρό, ο οποίος το είχε δηλώσει και το κατείχε νόμιμα. Κι αυτό γιατί ήθελε να έχει ένα καλύτερο περίστροφο από αυτό που του είχε δώσει η υπηρεσία του.

Τον Ιούλιο του 2014 μαζί με άλλους συναδέλφους βρισκόταν σε υπηρεσία στο Μοναστηράκι, όταν ξαφνικά έλαβαν εντολή να καταδιώξουν ένα άτομο. Ο ύποπτος όταν τους αντιλήφθηκε το έβαλε στα πόδια με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν. Στην πρώτη γραμμή βρισκόταν ο φρουρός, που φέρεται να έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του 52χρονου ταξιτζή. 

Κάποια στιγμή το άτομο που οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να συλλάβουν έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους. Ο ειδικός φρουρός που ανακρίνεται σήμερα για διάπραξη δολοφονίας απάντησε στα πυρά του δράστη και κατάφερε να τον τραυματίσει στο πόδι. Ο Νίκος Μαζιώτης, έπεσε στο έδαφος και συνελήφθη. Όπως λέγεται, ο 30χρονος σήμερα ειδικός φρουρός ήταν αυτός που του πέρασε τις χειροπέδες.

Ο ειδικός φρουρός, που τώρα κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση και σύντομα θα οδηγηθεί εκτός απροόπτου στον Εισαγγελέα, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης, μετατίθεται τότε στη γενέτειρα του την Καστοριά. Εκεί θα υπηρετήσει για περίπου τρία χρόνια μέχρι τη χθεσινή ημέρα που σόκαρε με την πράξη του τους συναδέλφους του, την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο. 

Άγνωστο ακόμη το κίνητρο 

Ο δράστης αν και ομολόγησε το έγκλημα, κρατά, μέχρι στιγμής, το στόμα του κλειστό όσον αφορά το κίνητρο του φονικού (διαβάστε σχετικά με την υπόθεση εδώ και εδώ).

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός αν και έχει ερωτηθεί κατ' επανάληψη από τους αστυνομικούς, που διενεργούν το προανακριτικό έργο, για τους λόγους που τον έκαναν να στρέψει το όπλο του προς τον Κοσμά Τζέλιο, έχει αρνηθεί να απαντήσει. 

To ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μεταδίδει ότι ο 30χρονος αφήνει πολλά κενά στην κατάθεσή του, ενώ κάποια στιγμή ισχυρίστηκε  ότι διέπραξε τη δολοφονία για να  ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός κρίθηκε μη πειστικός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί.

Το bloko.gr, αναφέρει ότι ο συλληφθείς είναι ένας αστυνομικός τιμημένος με μετάλλια και επαίνους και ήταν αυτός που πέρασε χειροπέδες στον Νίκο Μαζιώτη.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς, πρόκειται να ενισχυθούν με κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,προκειμένου να ερευνηθεί το ιστορικό παρελθόν και των δύο ανδρών, ώστε να εντοπιστούν κοινές συνισταμένες που ενδεχομένως τους διαφοροποίησαν.

odhgos taxi2311-3-2017

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι από μία  πρώτη "ανάγνωση" της παρουσίας του ειδικού φρουρού με τις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις στους ταξιτζήδες της Αθήνας, δε φαινεται να δικαιολογεί όλους όσοι προσέτρεξαν να κάνουν τη διασύνδεση.

Τα στοιχεία που "πρόδωσαν" τον δράστη

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξυχνίαση της δολοφονίας του οδηγού ταξί συνέλαβαν τον ειδικό φρουρό και στο σπίτι του βρήκαν  και το όπλο που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Την αρχική τους έκπληξη όμως θα διαδεχθεί μια ακόμα μεγαλύτερη, καθώς λίγες ώρες μετά από τη σύλληψη του θα διαπιστώσουν ότι το περίστροφο που χρησιμοποίησε για να εξουδετερώσει τον Νίκο Μαζιώτη ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή πατέρα δύο παιδιών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από την κάμερα που υπήρχε κοντά  στην πιάτσα ταξί και κατέγραψε τον δράστη να επιβιβάζεται στο όχημα, τον φερόμενο ως δολοφόνο τον πρόδωσε ακόμα το gps του αυτοκινήτου που είχε αποθηκεύσει την τελευταία κούρσα η οποία είχε τελικό προορισμό τις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του. Το τρίτο στοιχείο που "έδειξε" τον δολοφόνο ήταν  το σαρανταπένταρι όπλο του αφού είναι ίσως ο μοναδικός αστυνομικός στον ακριτικό νομό που έχει στην κατοχή του όπλο τέτοιου διαμετρήματος.

 

odhgos taxi2 11-3-2017

(πηγή φωτο Κοσμά Τζέλιου Facebook)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά