Logo

Αστυνομικός, δικηγόρος και συμβολαιογράφοι σε σπείρα που έκανε εικονικούς γάμους σε αλλοδαπές γυναίκες



 
 

peripolikoi29-3-2017Περισσότερα από 20 άτομα έχουν πέσει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Αττικής, για τη εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για...

εγκληματική ομάδα, η οποία εξασφάλιζε τη νομιμοποίηση της παρουσίας των αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η σπείρα είχε δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλωμα με διασυνδέσεις σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζει την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα και την έκδοση αδειών εργασίας. 

Εικονικοί γάμοι με Έλληνες πολίτες και σύναψη συμφώνων συμβίωσης, προκειμένου να εκδίδονται νόμιμα τα απαραίτητα έγγραφα από τις Ελληνικές αρχές, είναι οι συνήθεις μέθοδοι που ακολουθούσαν τα μέλη της σπείρας ώστε να νομιμοποιηθεί το "εμπόρευμά" τους. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχουν ήδη  καταγραφεί πάνω από 200 περιπτώσεις γυναικών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της «μηχανής» την οποία είχε στήσει η εν λόγω εγκληματική ομάδα και φέρουν εικονικές αναγνωρίσεις πατρότητας, ή παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας, εκτός των γυναικών που είχαν προχωρήσει σε γάμο ή υπογραφή συμφώνων συμβίωσης με Έλληνες υπηκόους.

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί έρευνες σε όλη την Αττική και μέχρι στιγμής έχουν συληφθεί πάνω από 20 άτομα Η έρευνα έχει απλωθεί σε όλη την Αττική και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρεις  δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν έχοντας αναλάβει καίρια πόστα στην εγκληματική οργάνωση στην οπολία προσέφεραν πολυτιμότατες υπηρεσίες, όντας σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά