Logo

Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς σπείρες διακίνησης ναρκωτικών [φωτο]



 
 

gada parousiasi2 31-3-2017Έντεκα συλληφθέντες και πάνω από 43 κιλά κάνναβης και 5 κιλά κοκαΐνης κατασχεθείσες ποσότητες.  είναι ο απολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τρεις διαφορετιές υποθέσεις που χειρίστηκαν  οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης  είπε:

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, που χειρίστηκαν οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουμε ως απολογισμό την κατάσχεση πάνω από 45 κιλών κάνναβης και 5 κιλών κοκαΐνης καθώς και τη σύλληψη 11 ατόμων που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.

Αναλυτικότερος ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος ανέφερε: 

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης, κοκαίνης και ηρωίνης στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών ενώ σε ακόμη μία υπόθεση, συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διάθεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πρωινές ώρες της 29 Μαρτίου 2017, σε περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 30 και 32 ετών, 38χρονος ημεδαπός και 30χρονη και 42χρονη, ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

gada parousiasi1 31-3-2017

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διευθύνων την εγκληματική οργάνωση, (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 43 ετών, 46χρονος ημεδαπός και ακόμη (15) άτομα, που αναζητούνται.

gada parousiasi3 31-3-2017

Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος μη συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, προκειμένου να αποθηκευτούν στους κατάλληλους χώρους απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζες) και εν συνεχεία να διακινηθούν σε διάφορους άλλους διακινητές στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

gada parousiasi4 31-3-2017

Την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών αναλάμβαναν ο 32χρονος και ο 30χρονος, ενώ υπεύθυνοι για την αποθήκευση σε «καβάτζες» σε περιοχή της Εύβοιας και την εν συνεχεία διακίνηση αυτών ήταν οι (3) ημεδαποί συλληφθέντες. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης κατείχαν επίσης διακριτούς ρόλους που συνίσταντο στην εύρεση, προμήθεια και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

gada parousiasi5 31-3-2017

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 29 Μαρτίου 2017 σε οικίες των συλληφθέντων συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πάνω από (12) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

(215) γραμμάρια κοκαΐνης

(4) τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη (τζιβάνες) βάρους -4- γραμμαρίων

(2.615) ευρώ, (2.700) ΛΕΚ Αλβανίας, (5) δολάρια Αυστραλίας και (1.720) Λίρες Αγγλίας

πιστόλι, αεροβόλο πιστόλι και φυσίγγια

(17) σακουλάκια φαρμακευτικού σκευάσματος, για νόθευση κοκαΐνης

(6) ζυγαριές ακριβείας

(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

(15) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

(3) σπρέι πιπεριού

(2) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης

Πλήθος νάιλον σακούλες για την συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης

θερμοσυγκολητής κατάλληλος για τυποποίηση συσκευασιών

Κλειδιά οικιών και ιδιόχειρες σημειώσεις αγοραπωλησιών ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχουν σχηματισθεί ακόμη (3) δικογραφίες, έχουν συλληφθεί (20) άτομα και έχει κατασχεθεί συνολικά πάνω από (28) κιλά κοκαΐνη και πάνω από (300) κιλά ακατέργαστη κάνναβη. Επίσης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχει χειρισθεί υπόθεση , για την οποία συνελήφθησαν (2) άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από (7) κιλά κάνναβη.

Στη δεύτερη περίπτωση , πρωινές ώρες της 30 Μαρτίου 2017, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν (4) υπήκοοι Αλβανίας, (3 άνδρες – 1 γυναίκα), ηλικίας 30, 31, 50 και 55 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεως χώρων και ατόμων, δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ) και χρήσης ειδικών ανακριτικών τεχνικών , προέκυψε η εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση του 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, ως αρχηγικού μέλους καθώς και των υπόλοιπων συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πάνω από (32) κάνναβη

περίπου (28) γραμμάρια κοκαΐνη

φιαλίδιο με άγνωστη υγρή ουσία

(5.845) ευρώ και 350 δολάρια Η.Π.Α.

(2) αυτοκίνητα, (3) ζυγαριές ακριβείας και (3) κινητά τηλέφωνα

Επιπρόσθετα, ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορείται για υπόθεση βιασμού που έλαβε χώρα την 29 Μαρτίου 2017.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην τρίτη περίπτωση , συνελήφθη χθες (30/03/2017) στην Αθήνα, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και διάθεση κοκαΐνης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και δημιουργίας ατομικού «προφίλ» (profiling) ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του 25χρονου.

Βραδινές ώρες χθες (30 Μαρτίου 2017), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 25χρονο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) κιλά κοκαΐνη, (400) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά