Logo

Συνελήφθη στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό φοιτητή στους Αμπελόκηπους



 
 

ksylodarmos-foithth2-1-4-2017Συνελήφθη ένας ιδιοκτήτης καφετέριας που φέρεται να μετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που χτύπησε και τραυμάτισε το φοιτητή, Αλέξιο Λάζαρη. Ο 24χρονος επέστρεφε στο σπίτι του στην περιοχή των Ελληνορώσων, όταν του επιτέθηκε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, επειδή θεωρήθηκε...

ότι ανήκει στην αντιεξουσιαστική συλλογικότητα του «Ρουβίκωνα».

Η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη πραγματοποιήθηκε μετά από μαρτυρίες και περιγραφές που δόθηκαν σε αστυνομικού της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Ο 42χρονος συλληφθείς στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα είναι και υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που δέχτηκαν την επίθεση από αντιεξουσιαστές το πρωί της Παρασκευής, πριν από τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή.

Και τέλος, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας "Bristol" στους Αμπελόκηπους, που φέρεται να λειτουργεί ως "ορμητήριο" Χρυσαυγιτών.

Η πρώτη κατάθεση του 24χρονου

“Ρε κωλόπαιδο εσύ μας τα έκανες αυτά;”. Αυτή είναι η φράση που σύμφωνα με το bloko.gr απηύθυναν στον φοιτητή τα μέλη του τάγματος εφόδου, πριν τον ξυλοκοπήσουν. Ο φοιτητής της Καλών Τεχνών, Αλέξιος Λάζαρης που φέρεται να έδωσε την πρώτη του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία περνούσε από το σημείο ώρες μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή, απλά επειδή η εικόνα του προκάλεσε το ενδιαφέρον. Οι δράστες τον ακολούθησαν και στην οδό Παπαδά του επιτέθηκαν.

Οι συνεργοί του 42χρονου αναζητούνται από την αστυνομία. Ο συλληφθείς αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του φοιτητή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή και μέχρι τότε κρατείται.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό».

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής:

«Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες - τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ' όπου και αν προέρχεται».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά