Logo

Σπείρα εξαπάτησε 56 αγρότες μέσα σε δυο χρόνια



 
 

apatewnas 2-4-2017Θύματα απατεώνων έπεσαν 56 αγρότες και παραγωγοί της Αργολίδας και της Κορινθίας μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών, από το 2014 έως το 2016. Οι επιτήδειοι εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι εταιρείας εξαγωγών και αγόραζαν τόνους προϊόντων πληρώνοντας  με ακάλυπτες επιταγές...

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα απαρτιζόταν από οκτώ Έλληνες,  έξι άνδρες ηλικίας από 36 ετών ως 64 ετών και δύο γυναίκες 44 ετών και 40 ετών, δελέαζαν τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι θα απορροφούσαν την παραγωγή τους μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης. Μάλιστα οι δράστες έδιναν και υψηλές τιμές στους παραγωγούς και τους έπειθαν έτσι να τους παραδώσουν τα προϊόντα τους.

Όταν, όμως, οι αγρότες πήγαιναν να εξαργυρώσουν τις επιταγές, διαπίστωναν ότι δεν είχαν αντίκρισμα!

Με τη μέθοδο αυτή, οι απατεώνες έβγαλαν περισσότερα από 450.000 ευρώ στο διάστημα της δράσης τους!

Τις απάτες εξιχνίασαν αστυνομικοί της  Ασφάλειας Ναυπλίου που πιστεύουν ότι οι περιπτώσεις εξαπάτησης είναι πολύ περισσότερες και για το λόγο αυτό καλούν όσους έχουν πέσει θύματα παρόμοιων περιστατικών να τα καταγγείλουν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία αγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται και για πλαστογραφία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά