Logo

Ληστές των επωνύμων: Μέλος της σπείρας αναρτούσε στο Facebook φωτογραφίες με αυτοκίνητα και καλάσνικοφ



 
 

Ένα από τα μέλη της συμμορίας των ληστών των επωνύμων που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων των Νοτίων προαστίων, αναρτούσε στο Facebook, από την Αλβανία όπου κατάφερε να διαφύγει, φωτογραφίες με πολυτελή αυτοκίνητα και καλάσνικοφ 

Οι αστυνομικοί, μόλις ταυτοποίησαν τον δράστη, ζήτησαν από τις εισαγγελικές Αρχές άδεια για την άρση του απορρήτου, καθώς το προφίλ του κακοποιού στο διαδίκτυο ήταν κλειδωμένο. Όπως αναφέρει το cnn, όταν τελικά κατάφεραν να μπουν στη σελίδα του, διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που αναζητούσαν βρίσκεται στην γειτονική χώρα.

Τα μέλη της σπείρας είχαν στο "ενεργητικό" τους πάνω από 45 εισβολές σε σπίτια ενώ λίγο έλειψε να σκοτώσουν και αστυνομικούς σε συμπλοκή. Η δράση τους είχε καταγραφεί, σε κάποιες περιπτώσεις, από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν τα θύματα στα σπίτια τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι συνολικά πέντε άτομα αποτελούσαν τη σπείρα. Ένας εξ αυτών είναι ένας Αλβανός, που είχε δραπετεύσει στις 17 Μαρτίου του 2016 από τις φυλακές της Τίρυνθας, και ένας άλλος, επίσης Αλβανός,  καταζητείται με  ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες στην Ισπανία!

Ο μόνος από τους δράστες που συνεληφθη είναι ένας  22χρόνος, ενώ εντοπίστηκε και το σημείο που έκρυβαν τα κλοπιμαία. Οι κακοποιοί είχαν έρθει αντιμέτωποι με αστυνομικούς της  ομάδας ΔΙΑΣ, που τους καταδίωξαν, δυο φορές. Την πρώτη φορά στο Καματερό και τη δεύτερη στην Καισαριανή. Τότε οι ληστές είχαν βγάλει το καλάσνικοφ και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι σώθηκαν από θαύμα.

Ανάμεσα στα δεκάδες σπίτια που είχαν ληστέψει περιλαμβάνονταν και αυτά γνωστών Αθηναίων όπως του Νίκου Βέρτη, της Τέτας Καμπουρέλη και του Στίβ Κακέτση.

Τα μέλη της σπείρας είχαν μεγάλη αδυναμία στα χρηματοκιβώτια και στα αυτοκίνητα. Μάλιστα,  βρέθηκαν 18 πολυτελή αυτοκίνητα και επιστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σε κάθε εισβολή τους σε σπίτια άλλαζαν τη σύνθεση τους και φορούσαν κουκούλες, ώστε να είναι δύσκολο μετά για τα θύματα να αναγνωρίσουν τους δράστες, αλλά και να συσχετιστούν μεταξύ τους οι κακοποιοί από την αστυνομία και να βγάλουν το συμπέρασμα ότι είναι μέλη της ίδιας συμμορίας.

Κατά τις ληστρικές επιχειρήσεις τους οι  δράστες είχαν μαζί τους και φορητούς ασυρμάτους ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους. Πάντα στις ληστείες υπήρχε  τσιλιαδόρος και αν μέσα στο σπίτι υπήρχαν ένοικοι τότε τους απειλούσαν με το πιστόλι στο κρόταφο μέχρι να τους αποκαλύψουν που έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας είναι ότι "χτυπούσε" μόνο από τις 8:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι τα  συνεργεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν εντοπίσει δακτυλικά τους αποτυπώματα και DNA στους χώρους που λήστευαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά