Logo

Συμβουλές της Ελ.ΑΣ. για τα βεγγαλικά - Σύλληψεις σε Πέλλα και Φθιώτιδα για πλήθος κροτίδων [βίντεο+φωτο]



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει συμβουλές στους πολίτες  και κυρίως στους γονείς, με σκοπό την πρόληψη των σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως αναφέρει:

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

- Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

- Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

- Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

- Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Πέλλα: Συνελήφθη γιατί πουλούσε κροτίδες  χωρίς άδεια

Για κατοχή και πώλησε κροτίδων συνελήφθη 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στην Πέλλα, στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών δράσεων εν όψει Πάσχα  Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος της 48χρονης συζύγου του και συνιδιοκτήτριας της επιχείρησης, που απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις τις νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, βρέθηκαν σε διάφορους χώρους του καταστήματος και κατασχέθηκαν 52 χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3.830 κροτίδες, τις οποίες οι ιδιοκτήτες πωλούσαν χωρίς την σχετική άδεια.

Σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας 60χρονου που είχε στο σπίτι του πλήθος πυροτεχνικών ειδών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη 60χρονος Έλληνας, στο πλαίσιο των δράσεων και των ελέγχων που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 60χρονου, όπου σε διάφορους χώρους αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(20.856) παιδικά αθύρματα,

(6.686) κροτίδες και

(10) πυροτεχνήματα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά