Logo

Εκρηξη βόμβας στην είσοδο της τράπεζας Eurobank στο κέντρο της Αθήνας



 
 

Στα γραφεία της Eurobank, που βρίσκονται στην οδό Σανταρόζα 7 (μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου), σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ έκρηξη βόμβας. Συγκεκριμένα, η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 22:30, ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla.gr.

Άμεσα, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα για βόμβα. Μάλιστα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank είχε ήδη βρεθεί μία τσάντα, η οποία ελεγχόταν από πυροτεχνουργούς. H αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Στις 22:05 με τηλεφώνημα άγνωστος προειδοποίησε, ότι 35 λεπτά αργότερα θα εκραγεί μηχανισμός στο υποκατάστημα της Eurobank στην οδο Σανταρόζα 7. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και πυροτεχνουργοί και ερευνούσαν την περιοχή. Παράλληλα, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Αιόλου και στην Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο μηχανισμός, τελικά, εξερράγη στις 22:40 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της τράπεζας, μέσα σε τσάντα, ενώ η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος και υπάρχουν μεγάλες υλικές ζημιές.

Αστυνομικές πηγές σχολίαζαν πως  η εγχώρια τρομοκρατία ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με μια επίθεση υψηλού ρίσκου και μια επίδειξη δύναμης, δείχνοντας ότι  μπορούν να χτυπούν ακόμη και στο κέντρο, σε περιοχές που υπάρχει πολύς κόσμος  και κυρίως  ισχυρά μέτρα φύλαξης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά