Logo

Στον εισαγγελέα ο 61χρονος που στραγγάλισε την κόρη του [φωτο]



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι στραγγάλισε την εξάχρονη κόρη του, Στυλιανή Εικοσπεντάκη, στην Αγία Βαρβάρα Αττική και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, για αυτό θα ληφθεί και νέα κατάθεση, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη και μέχρι τότε θα κατηθεί στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, υποβλήθηκε αίτημα στον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο, καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Όπως αναφέρει η ιατροδικαστή εξέταση ο θάνατος της 6χρονης ήταν ασφυκτικός και προήλθε από την απόφραξης των ανωτέρων αναπνευστικών οδών στόματος και μύτης, ύστερα από πίεση που ασκήθηκε.

Στους αστυνομικούς ο 61χρονος υποστήριξε ότι πίεσε το παιδί στην αγκαλιά του έως ότου αυτό πάψει να κλαίει. Το πίεσε όμως τόσο που στο τέλος δεν μπορούσε να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος. Η νεκροψία έδειξε ακόμη ότι το παιδί ήταν αρτιμελές, δεν έφερε άλλο σημάδι παλαιάς ή πρόσφατης κακοποίησης.

Ο δράστης εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς υποστήριξε ότι έκανε μπάνιο το αγοράκι και το έβαλε για ύπνο ενώ η μικρή δεν κοιμούνταν και ζητούσε συνέχεια τη μαμά της που ήταν στο νοσοκομείο. Εκείνος τότε θύμωσε και της έπιασε τη μύτη και το στόμα, προκειμένου να σταματήσει να κλαίει, αλλά δεν κατάλαβε ότι η πίεση που άσκησε ήταν μεγάλη και έτσι η μικρή ξεψύχησε. Όταν αντιλήφθηκε ότι η Στέλλα δεν ζούσε τύλιξε το πτώμα με μία κόκκινη κουβέρτα, το έβαλε σε πλαστική σακούλα και στη συνέχεια περπάτησε 1,5 χλμ. μακριά από το σπίτι του και το πετάξει σε κάδο απορριμάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά