Logo

Υπόθεση Μαρίας Ιατρού: Τι λέει ο ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου - Πως εντοπίστηκε το πτώμα της [φωτο]



 
 

Ο τραγικός επίλογος στην αναζήτηση της 36χρονης Μαρίας Ιατρού,  μητέρας τεσσάρων παιδιών γράφηκε το Σάββατο στις 15:30,  όταν η σορός της  εντοπίστηκε τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αμφιλοχίας προς Λευκάδα, στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη. Το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, που αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο που είχε πέσει στο βυθό του Αμβρακικού κόλπου (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης της σορού από τους οικείους της και διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πτώμα ανήκει στην Μαρία Ιατρού που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη.

Η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε στην Πάτρα και ο ιατροδικαστής, Ανδρέας Γκότσης, αναφέρει σε πρώτη φάση ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, περιμένοντας και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να αποφανθεί με βεβαιότητα. Όσο για τον χρόνο θανάτου, ο ιατροδικαστής τον προσδιόρισε πριν από περίπου 10 ή 15 ημέρες.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου ο οποίος έδωσε εντολή να διεξαχθεί η κύρια προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου Κορινθίας, όπου κατοικούσε η 36χρονη. Στις έρευνες θα συμμετέχει και το τμήμα Τροχαίας Αμφιλοχίας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει οτι το αυτοκίνητο της 36χρονης ήταν  βυθισμένο σε βάθος περίπου τεσσάρων μέτρων και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή, ενώ η γυναίκα ήταν δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του οδηγού.

Πιθανός πνιγμός - Βεβαιότητα μετά τις ιστολογικές εξετάσεις

Ο ιατροδικαστής, Ανδρέας Γκότσης, που διενήργησε την εξέταση στη σορό της 36χρονης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Ελπίζω, συνέχισε ότι «θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση», ενώ όπως προσέθεσε, «θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε».

Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης είπε ότι «η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί».

Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά». Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, «είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί πώς ακριβώς το αυτοκίνητο της 36χρονης βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε στην θάλασσα.

Πως εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της Μαρίας Ιατρού

Όπως αναφέρει το .e-maistros.gr στον εντοπισμό της άτυχης Μαρίας Ιατρού συνέβαλε μοτοσικλετιστής ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων από την Αμφιλοχία. Ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων βρέθηκε στο σημείο για να επισκευάσει ακινητοποιημένο όχημα και έπεσε πάνω στην πινακίδα που είχε αποκολληθεί από το μοιραίο Golf το οποίο στη συνέχεια κατέληξε στη θάλασσα. Την πινακίδα παρέδωσε στην Τροχαία Αμφιλοχίας, άνδρες της οποίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας εντόπισαν την 36χρονη μέσα στο όχημα στο βυθό του Αμβρακικού.

Η κλινική εικόνα του πτώματος αλλά και τα όστρακα που είχαν ήδη προσκολληθεί στο αυτοκίνητο, μαρτυρούν πως η Μαρία Ιατρού βρισκόταν στο νερό αρκετές μέρες, πιθανόν από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (συνθήκες βροχής).

Όπως επισημαινει το e-maistros.gr, το  Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου αρκετός κόσμος βρέθηκε στο εκκλησάκι λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου, κανείς όμως δεν πήγε στο πίσω μέρος, ώστε να εντοπίσει τον "υγρό τάφο" της Μαρίας.

Η εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος είναι η πρώτη που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές. Δηλαδή, δεν αποκλείεται η 36χρονη να είναι ένα ακόμη θύμα που προστίθεται στον κατάλογο των ατόμων που είτε βρήκαν τραγικό θάνατο επί τόπου ή αναζητούνταν και βρέθηκαν μετά από μέρες στο βυθό του Αμβρακικού και όλα αυτά λόγω της πλήρους εγκατάλειψης του οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Λευκάδας..

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, οι προστατευτικές μπάρες που θα έσωζαν ζωές ή τουλάχιστον στη χειρότερη περίπτωση οι συγγενείς θα εύρισκαν του ανθρώπους τους, απουσιάζουν ακόμη και από τα σημεία «παγίδες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά