Logo

Δεκαπέντε συλλήψεις για τη "συμμορία των χρηματοκιβωτίων" [φωτο]



 
 

Δεκαπέντε, μέλη της ονομαζόμενης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» συνελήφθησαν τελικά έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι καθώς και ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά.

Οι 14 από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ομογενείς από  χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, και ο ένας είναι Αλβανός 26 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη της συμμορίας που είναι επίσης Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εν λόγω εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει περισσότερες από εκατό ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσε κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Πολλοί από τους κατηγορούμενους έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και έχουν απασχολήσει επανειλημμένος τις Αρχές για έκνομες δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα δεμένα μεταξύ τους και συνήθιζαν να διασκεδάζουν τα βράδια μαζί σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Δυτικής Αττικής, (απ' όπου και η φωτογραφία). Σχεδόν όλοι τους είχαν έντονη κοινωνική ζωή, εμφανίζονταν σχεδόν σαν «οικογένεια» και πρόσεχαν τις συνομιλίες τους στα κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά