Logo

Χανιά: Παραδόθηκε ο 45χρονος που είχε εισβάλει με όπλο στον ΟΚΑΝΑ [βίντεο]



 
 

Παραδόθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο 45χρονος που είχε εισβάλει με όπλο στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, είχε τραυματιστεί στο πόδι.

Προηγήθηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις, αφού ό ένοπλος άνδρας είχε ως αίτημα να του ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης από το δήμο Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ώρα της εισβολής του 45χρονου στο κτήριο υπήρχαν τρείς εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να διαφύγουν και να κλειδωθούν σε ένα γραφείο.

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας την γύρω περιοχή, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛΑΣ, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ανέλαβε την δέσμευση να μην εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο.

Έξω από το κτήριο βρίσκονταν επίσης συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Ο δράστης μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο της πόλης για να αντιμετωπιστεί το τραύμα στο πόδι του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά