Logo

Συνελήφθη 30χρονος για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και μίνι μάρκετ



 
 

Συνελήφθη στο Ψυχικό ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και οικίες κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.

Οι δράστες φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έφεραν πάντα γάντια, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες φορούσαν σακούλες ή ακόμα και κάλτσες πάνω από τα υποδήματα τους.

Δρούσαν σε ομάδες δύο, τριών ή και τεσσάρων ατόμων, προσέγγιζαν, πρώτες πρωινές ώρες κυρίως, τα καταστήματα- στόχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων (πιστόλια, καραμπίνα) και μαχαιριών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα, εμπορεύματα κλπ. Κατόπιν επιβιβάζονταν στο όχημα τους και αποχωρούσαν ενώ καταγράφηκαν περιστατικά στα οποία κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν ιδιωτικά οχήματα των υπαλλήλων.

Σε περιπτώσεις που εισέρχονταν σε οικίες ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ένοικους και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και τα οχήματα τους με τα κλειδιά τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ένα μαχαίρι επιβίωσης, καπέλα, κουκούλες, κάλτσες και πλαστικές σακούλες, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις εκ των οποίων εννέα ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε μίνι μάρκετ, δύο σε οικίες και δύο περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά